Siirry pääsisältöön

Talven tuhoja

Talvi oli näköjään tehnyt vähän yhtä sun toista tuhoa mökillä. Vai voiko sanoa talvi, jos syyllinen on esim. myrsky, myyrät ja hiiret? Myyrien koloja oli vaikka muille jakaa. Se ei kuitenkaan ole mitenkään uutta. Myyrät tekee saman tempun joka vuosi. Maa oli vielä niin jäässä, että multakasoja ei päässyt tasoittamaan. Jätin ne odottamaan seuraavaa mökkikertaa.



Tuuli oli hajoittanut kesäkeittiön "ikkunat". Koko mökkihän on appiukon rakentama. Rantaan appi on aikoinaan rakentanut pienen kesäkeittiön, jonka ikkunat ovat muovia. Rannan puoleiselta sivulta kaikki muovit ovat riekaleina. En tiedä kuinka monen talven ajan nuo ikkunat ovat kestäneet, mutta ainakin reilut 8 vuotta ne ovat kestäneet kaikki myrskyt.


Nämä tuhot ovat vielä pieniä. Joku/jokin oli nimittäin tuhonnut myös sähköt. Meillä on pienessä keittiössä sekä hella että mikro. Meidän perhe useimmiten kokkaa ulkona, mutta anoppi tekee suhteellisen paljon ruokaa myös keittiössä. Mikro ei toimi enää ollenkaan ja hellakin toimi vähän miten sattuu. Valot välkkyivät jokaisessa huoneessa. Jos keittiössä piti päällä valoja, niin hella lopetti toiminnan lähes kokonaan. Lamput olivat välillä päällä, välillä ne toimivat puoliteholla ja välillä ei ollenkaan. Iltaa kohden sähköt toimivat aina vaan hitaammin. Jääkaappi onneksi pysyi kylmänä. Se on oikeastaan se kaikkein tärkein asia. Ei varmaan auta muuta kuin kutsua paikalle sähkömies katsomaan missä on vika. Yhtenä syyllisenä tuli mieleen hiiret, jos ne vaikka ovat nakertaneet johtoja.



Kommentit

  1. Hei. Löysin blogisi blogit.fi:n kautta. Kiva kun olet perustanut blogin, onnea sille ja tervetuloa mukavaa puutarhaystävien blogiyhteisöömme. Mukavaa viikonlopun alkua Pihakuiskaajan puutarhasta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Kävinkin katsomassa blogiasi ja se vaikutti todella mielenkiintoiselta. Täytyy ottaa sen seurantaan.

    VastaaPoista
  3. Voi harmitus. Voipi olla hiiret asialla... Toivottavasti saatte sähköt kuntoon. T. Satu Kukkaiselämää-blogista

    VastaaPoista
  4. Anoppi oli sähköyhtiöön soitellut ja sieltä oli luvattu tsekata sähkökaappi, siinä saattaa olla joku vika. Se olisi ehkä se helpoin vaihtoehto, verrattuna jos pitää johdoista lähteä etsimään vikaa. Ja kiitos vierailusta. Laitoinkin blogisi seurantaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juhannusruusun loistoa

Meidän juhannusruusu alkoi kukkia noin viikko juhannuksen jälkeen. Todella isot kukat. Juhannusruusu on kyllä yksi lempikasveistani. Juhannusruusu on niin helppo hoitoinenkin, että senkin puolesta pidän siitä. Vähän on päässyt villiintymään tämä meidän ruusu. Se kasvaa talon kulmalla ja huomasin, että talon alta lautojen välistä tulee lehtiä. Muutama kukkakin näkyy siellä. Jäin miettimään, että pitäisiköhän sille tehdä jotain. Samoin nurmikolla näkyy siellä täällä ruusun alkuja, mutta ne ovat aina hävinneet nurmikon leikkuun yhteydessä. Tykkään kävellä paljain varpain mökillä ja ruusun piikkien päälle ei välttämättä olisi kiva astua.

Ulkomailla

Olin viikon matkalla Italiassa, Ischialla. Ihan kateellisena katselin heidän paikallisia puutarhoja jotka kukoistivat. Minulla kun on tuo oma pieni kuiva maaplänttini, joka tuntuu niin kitukasvuiselta etenkin nyt kun on nähnyt italialaisia puutarhoja. Oma palstani oli viikon miehen hoiteissa ja pelkäsin mitenkä käy. Mutta eipä hän ainakaan ihan kaikkea ollut onnistunut tappamaan, kuten pelkäsin. Muutamat härkäpavut jo keräsinkin. Ne ovat todella etuajassa. Meidän naapuripalstalla härkäpavut näyttivät vasta kukkivan. Rikkaruohoja oli kertynyt taas viikon aikana ihan hirmuinen määrä. En edes saanut tänään kaikkia rikkaruohoja pois. Täytyy mennä huomenna uudelleen hommiin.

Härkäpapu

Meillä on ollut tosi hyvä härkäpapuvuosi. Niitä tulee vaan lisää ja lisää. Härkäpavun hyvä puoli on se, että parantaa maan ravinnepitoisuutta. Oma puutarhapalstani oli jonkin verran huonossa kunnossa ja oletan härkäpapujen tekevän hyvää maalle. Lähdin keväällä innoissani kylvämään siemeniä tänne kotiin. Nehän venähti heti todella pitkiksi. Kuljettaminen puutarhapalstalle oli tosi työlästä ja suurin osa taimista ennätti katketa matkan varrella. Kylvin ne siis ihan liian aikaisessa vaiheessa. Kylvin sitten uudet siemenet uudelleen palstalle ja ne lähti hyvin kasvamaan. Satoa alkoi tulla jo heinäkuun alkupuolella. Innoissani kylvin vielä uuden satsin siemeniä siinä vaiheessa kun ensimmäiseet pavut olivat jo korjuuvaiheessa ja nekin lähti hyvin itämään. Tällä viikolla poimin sitten tuon jälkimmäisen sadon viimeiset pavut. Härkäpavun lehtihankoihin kehittyy 2-5 kukkaa, joista sitten muodostuu palot joiden sisällä pavut ovat. Minun härkäpapujen kukat olivat valkoisia. Naapuripalst