Siirry pääsisältöön

Marjoista saa vaan haaveilla

Kyllä on ollut surkea kesä. Mökillä meillä on mustaherukkaa, punaista viinimarjaa, karviaisia jne. Mustaherukkaa vielä saattaa jonkun verran tullakin, mutta punaisen sato on aivan naurettava. Isosta pensaasta tuskin saa edes desin verran marjoja.


Myös mustikkatilanne on todella surkea. Kävin viime viikonloppuna metsässä ja sieltä ei saanut kuin vähän maistiaisia. Viime kesäkin oli mustikan suhteen todella onneton. Viinimarjat olivat vielä ihan liian raakoja viime viikonloppuna, joten nuo vähäisetkin jäivät vielä pensaaseen.



Kommentit

  1. Olen itse päivitellyt samaa. Toki meillä herukkapuskat on vielä melko nuoria ettei niistä vielä mehua keitetä, mutta nyt ei riitä edes lasten suuhun. Samaten mustikkaa olen löytänyt todella vähän. Vadelma onneksi on :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juhannusruusun loistoa

Meidän juhannusruusu alkoi kukkia noin viikko juhannuksen jälkeen. Todella isot kukat. Juhannusruusu on kyllä yksi lempikasveistani. Juhannusruusu on niin helppo hoitoinenkin, että senkin puolesta pidän siitä. Vähän on päässyt villiintymään tämä meidän ruusu. Se kasvaa talon kulmalla ja huomasin, että talon alta lautojen välistä tulee lehtiä. Muutama kukkakin näkyy siellä. Jäin miettimään, että pitäisiköhän sille tehdä jotain. Samoin nurmikolla näkyy siellä täällä ruusun alkuja, mutta ne ovat aina hävinneet nurmikon leikkuun yhteydessä. Tykkään kävellä paljain varpain mökillä ja ruusun piikkien päälle ei välttämättä olisi kiva astua.

Ulkomailla

Olin viikon matkalla Italiassa, Ischialla. Ihan kateellisena katselin heidän paikallisia puutarhoja jotka kukoistivat. Minulla kun on tuo oma pieni kuiva maaplänttini, joka tuntuu niin kitukasvuiselta etenkin nyt kun on nähnyt italialaisia puutarhoja. Oma palstani oli viikon miehen hoiteissa ja pelkäsin mitenkä käy. Mutta eipä hän ainakaan ihan kaikkea ollut onnistunut tappamaan, kuten pelkäsin. Muutamat härkäpavut jo keräsinkin. Ne ovat todella etuajassa. Meidän naapuripalstalla härkäpavut näyttivät vasta kukkivan. Rikkaruohoja oli kertynyt taas viikon aikana ihan hirmuinen määrä. En edes saanut tänään kaikkia rikkaruohoja pois. Täytyy mennä huomenna uudelleen hommiin.

Härkäpapu

Meillä on ollut tosi hyvä härkäpapuvuosi. Niitä tulee vaan lisää ja lisää. Härkäpavun hyvä puoli on se, että parantaa maan ravinnepitoisuutta. Oma puutarhapalstani oli jonkin verran huonossa kunnossa ja oletan härkäpapujen tekevän hyvää maalle. Lähdin keväällä innoissani kylvämään siemeniä tänne kotiin. Nehän venähti heti todella pitkiksi. Kuljettaminen puutarhapalstalle oli tosi työlästä ja suurin osa taimista ennätti katketa matkan varrella. Kylvin ne siis ihan liian aikaisessa vaiheessa. Kylvin sitten uudet siemenet uudelleen palstalle ja ne lähti hyvin kasvamaan. Satoa alkoi tulla jo heinäkuun alkupuolella. Innoissani kylvin vielä uuden satsin siemeniä siinä vaiheessa kun ensimmäiseet pavut olivat jo korjuuvaiheessa ja nekin lähti hyvin itämään. Tällä viikolla poimin sitten tuon jälkimmäisen sadon viimeiset pavut. Härkäpavun lehtihankoihin kehittyy 2-5 kukkaa, joista sitten muodostuu palot joiden sisällä pavut ovat. Minun härkäpapujen kukat olivat valkoisia. Naapuripalst