Siirry pääsisältöön

Hommat aloitettu

Hommat on nyt aloitettu palstalla. Itse asiassa olen tehnyt niin paljon hommia tällä viikolla, että jokainen lihaas on kipeä. Tänä aamuna teki tiukkaa päästä sängystä ylös, mutta lähdettiin kuitenkin hommiin. Tämä blogi muuten pitäisi nimetä uudelleen joksikin amatööri palstailijan blogiksi. Saa nähdä mitä tästä oikeasti tulee.


Ensimmäisinä päivinä oli todella märkää. Kuten kuvasta näkyy niin saappaa oli ihan mudassa. Malttamattomana pyöräilin vähän joka päivä palstalle katsomaan tilannetta ja harmitti kun oli ihan vetistä. Mutta viime sunnuntaista lähtien onkin sitten ollut jo ihan hyvä tilanne. Lenkkarit riittävät hyvin jalkineiksi ja olenkin ryhtynyt puuhaan. Kivat muuten noi minun kumpparit, meidän koira on purrut ne rikki ja vesi menee läpi. Pitäisi ostaa uudet saappaat. Koira yrittää aina mökillä suojella ja estää järvelle menon ja tarraa kiinni saappaista.


Meidän mansikkamaa on tosi raihnaisen näköinen. Saa nähdä saako sen jotenkin elvytettyä. Raparperi kovasti on alkanut puskemaan lehtiä. Alla oleva kuva on muutaman päivän takaa, sen jälkeen on vielä ennättänyt tapahtua kasvua. Ainakin raparperia on siis luvassa.



Tänään ja eilen minulla on ollut apulaisena poikani. Hän tuli tervehtimään äitiä viikonlopuksi ja on ollut todella suurena apuna. Lupasi käydä kesällä kasteluhommissa jos me olemme mieheni kanssa jossakin reissulla tai mökillä. Tokmannilta ostin tänään kukkasipuleita. Viime syksynä ostetut kevätkukkien sipulit ovat alkaneet hiljalleen kukkia, näistä sipuleista pitäisi olla iloa myöhemmin kesällä.


Olen jo joitakin siemeniä kylvänyt maahan, mm. valkosipuli, hernettä, porkkanat ja perunat on maassa. Toivottavasti en ole liian ajoissa. Tänään siirsin palstalle härkäpavun taimet kun niistä oli täällä kotona jo kasvanut todella isot. Samalla kun poika muokkasi maata härkäpapuja varten, minä rakensin meille kukkapenkkiä. Kohta on kaikki palstan kivet käytetty, ne ei taida ihan kokonaan riittää kaikkiin kukkapenkkeihin. Tein tuon rajauksen meidän palstan ja kulkuväylän väliin. Meidän palstan rikkaruohot on aika tavalla levinneet kulkuväylän kohdalle, siinäkin on siis vielä paljon tehtävää.


Vaikka joka paikka on kipeänä niin on tuo palstailu vaan ihanaa puuhaa. Nyt olen puolentoista viikon lomalla ja harmi kyllä ilma ei ainakaan säätiedotuksen mukaan näytä kovin hyvältä. Toisaalta tällekin päivälle oli luvattu huonoa säätä, mutta todellisuudessa ulkona oli kuitenkin ihan hyvä olla. Ainoastaan tuuli oli pikkasen liian kova.






Kommentit

  1. Kivoja puuhia Sinulle ollut. Herneitten kanssa voi vielä käydä huonosti. Tuppaaat mätenemään liian kylmässä, mutta siitä ei kannata harmistua :) Laitat sitten uudet, jos käy kehnosti <3 Mukavaa viikonlopun jatkoa ja hauskoja puuhasteluja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sittenhän sen näkee. Minun viherpeukalo kun puuttuu kokonaan. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juhannusruusun loistoa

Meidän juhannusruusu alkoi kukkia noin viikko juhannuksen jälkeen. Todella isot kukat. Juhannusruusu on kyllä yksi lempikasveistani. Juhannusruusu on niin helppo hoitoinenkin, että senkin puolesta pidän siitä. Vähän on päässyt villiintymään tämä meidän ruusu. Se kasvaa talon kulmalla ja huomasin, että talon alta lautojen välistä tulee lehtiä. Muutama kukkakin näkyy siellä. Jäin miettimään, että pitäisiköhän sille tehdä jotain. Samoin nurmikolla näkyy siellä täällä ruusun alkuja, mutta ne ovat aina hävinneet nurmikon leikkuun yhteydessä. Tykkään kävellä paljain varpain mökillä ja ruusun piikkien päälle ei välttämättä olisi kiva astua.

Ulkomailla

Olin viikon matkalla Italiassa, Ischialla. Ihan kateellisena katselin heidän paikallisia puutarhoja jotka kukoistivat. Minulla kun on tuo oma pieni kuiva maaplänttini, joka tuntuu niin kitukasvuiselta etenkin nyt kun on nähnyt italialaisia puutarhoja. Oma palstani oli viikon miehen hoiteissa ja pelkäsin mitenkä käy. Mutta eipä hän ainakaan ihan kaikkea ollut onnistunut tappamaan, kuten pelkäsin. Muutamat härkäpavut jo keräsinkin. Ne ovat todella etuajassa. Meidän naapuripalstalla härkäpavut näyttivät vasta kukkivan. Rikkaruohoja oli kertynyt taas viikon aikana ihan hirmuinen määrä. En edes saanut tänään kaikkia rikkaruohoja pois. Täytyy mennä huomenna uudelleen hommiin.

Härkäpapu

Meillä on ollut tosi hyvä härkäpapuvuosi. Niitä tulee vaan lisää ja lisää. Härkäpavun hyvä puoli on se, että parantaa maan ravinnepitoisuutta. Oma puutarhapalstani oli jonkin verran huonossa kunnossa ja oletan härkäpapujen tekevän hyvää maalle. Lähdin keväällä innoissani kylvämään siemeniä tänne kotiin. Nehän venähti heti todella pitkiksi. Kuljettaminen puutarhapalstalle oli tosi työlästä ja suurin osa taimista ennätti katketa matkan varrella. Kylvin ne siis ihan liian aikaisessa vaiheessa. Kylvin sitten uudet siemenet uudelleen palstalle ja ne lähti hyvin kasvamaan. Satoa alkoi tulla jo heinäkuun alkupuolella. Innoissani kylvin vielä uuden satsin siemeniä siinä vaiheessa kun ensimmäiseet pavut olivat jo korjuuvaiheessa ja nekin lähti hyvin itämään. Tällä viikolla poimin sitten tuon jälkimmäisen sadon viimeiset pavut. Härkäpavun lehtihankoihin kehittyy 2-5 kukkaa, joista sitten muodostuu palot joiden sisällä pavut ovat. Minun härkäpapujen kukat olivat valkoisia. Naapuripalst